stamboom

 STAMBOOM

 

rottweiler met bal

Wat houd de Stamboom nou precies in?

De stamboom is een document waarop je informatie over de voorouders van je hond kan zien. zo weet je wie zijn /haar opa en oma zijn  maar ook de vader en de moeder. Dit is heel belangrijk om te weten omdat een groot deel van de eigenschappen / karakter van zijn ouders krijgt. Een hond met een officiële stamboom is altijd geregistreerd bij de raad van beheer.

De meeste fokkers van stamboom honden zijn lid van een rasvereniging. De rasvereniging stelt eisen aan de fokker van de honden, en worden ook gecontroleerd bij elk nieuw  puppy nest waar de moeder van de puppy,s bij aanwezig moet zijn.

De controle vindt niet alleen plaats bij een nieuw nestje maar zal ook gewoon tussen door gebeuren, dit is om te zien of ze zich aan de regels houden en of alles er netjes, schoon en goed uitziet voor de leef omstandigheid.Dus ga je bij de fokker om een pup aan te schaffen, vraag dan gerust naar de stamboom papieren van de ouders om deze in te zien.

Een verantwoord gefokte stamboom hond is daarom ook vaak duurder als een hond zonder stamboom.

Dit heeft te maken met de kosten van gezondheidsonderzoeken, de dekking en de geboorte. Het welzijn van de moeder hond, goede socialisatie, de inentingen,het dieren paspoort. De nest controle, DNA-afstammingscontrole, de stamboom, de DNA opslag,het eten en ga zo maar door. Als je een pup met stamboom papieren wilt moet je er rekening mee houden dat er vaak een wachtrij is.

Omdat er niet door gefokt word is het dus verstandig als je een pup met stamboom van een bepaald ras wilt ,dan kan je je op een wacht lijst laten plaatsen en zodra er dan een nestje is word je opgebeld of ingelicht. Hou er wel rekening mee dat dit soms best wel even kan duren soms zelfs wel jaren.

 

 stamboom            rottweiler stamboom             hijgende rottweiler stamboom                                      

 

                                                < Vorige pagina

Reacties zijn gesloten.