De Benche training

rottweiler pup benche training               DE BENCHE TRAINING                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

De benche training goed uitvoeren is niet makkelijk de fokker kan je vragen of hij/zij de pup al vast wilt laten wennen aan een bench, zodat Benchte training sneller en makkelijker gaat. Dit is een groot voordeel, want eenmaal bij je thuis aangekomen is het hondje al gewend, om in ’n kleinere ruimte gedurende tijd te vertoeven.

Het is verstandig om in het achterhoofd te houden, dat je puppy waarschijnlijk nog groter wordt. Houd er dus rekening mee dat de bench groot genoeg is voor ’n volwassen hond.

Mocht je puppy nog niet gewend zijn aan een benche, dan is dit ook geen probleem, want deze benche training kunt je met je hondje ook zelf begaan. Een hond is nooit te oud om benche training te krijgen!

Benche training is noodzakelijk bij een puppy opvoeden, omdat honden hierdoor routinematig door het leven gaan. Er is een duidelijk verschil te zien in het gedrag en de blijdschap van een hond die ’n duidelijke routine en structuur heeft gekregen, dan een hond die dit niet heeft gehad.

De benche biedt routine, structuur, rust en veiligheid aan een hond. De pup leert hoe hij rustig en kalm kan worden, door in zijn benche te gaan.

Een goede benche training krijgt alle honden rustig.

Wanneer iemand tegen je heeft gezegd dat een benche niet voor je hond is weggelegd. Of nog erger dat ’n benche niet goed is voor een hond…

Vergeet dit dan snel en start met de benche training, het is namelijk beter voor uw hond, omdat ze meer rust krijgen. Daarnaast is deze training ook beter voor u en uw gezin, omdat het daardoor rustiger wordt in huis.

Koop een Benche

 

Mijn advies zou zijn om een opvouwbare benche te kopen met twee deuren. Daarnaast moet je weten dat de benche groot genoeg moet zijn voor de volwassen variant van uw hondenras.

Plaats de Benche op een Rustige Plek

 

Eenmaal thuis aangekomen plaatst je de benche op de rustplek in huis die je voor je pup in gedachten hebt. Zorg er wel voor dat de benche niet in ’n afgesloten ruimte staat. De ideale plaats voor ’n benche is in een hoek van de woonkamer, zodat het niet in je wandelpad ligt, maar dat de pup je nog wel kan zien en ruiken. Wij adviseren in de training om de eerste twee weken de benche niet te verplaatsen, zodat je puppy de benche makkelijker en sneller gaat vertrouwen als zijn rust plaats.

de benche training

Nodig uw Pup Uit om in de Benche te Gaan

 

Wanneer je met je puppy aan het spelen bent en merkt dat hij moe wordt, dan kunt je hem uitnodigen om in de benche te gaan. Is je pup dol op een kauw kluif, dan kunt je de benche symboliseren als de plek waar hij deze kauw kluif altijd krijgt. Terwijl je de pup naar de benche begeleidt, dit doe je met een kauw kluif. Zodra hij in de benche ligt, krijgt hij zijn kauw kluif. Tijdens de benche training probeer je hem de eerste keer ongeveer vijftien minuten in de benche te laten en de volgende keer dertig minuten en ga zo maar door.

Sluit de Deur van de Benche

 

Sluit de deur van de benche wanneer de pup kalm en rustig is. Sluit nooit de deur van de benche wanneer de pup gespannen of angstig is. Want dit kan leiden tot angsten voor de benche en zelfs tot verlatingsangst. Benche training vergt enige tijd en moeite, maar dat is het zeker waard!

Begint je puppy na enige tijd te janken, geef hem dan geen aandacht.

Let op: geef hem enkel geen aandacht als u zeker weet dat hij niet hoeft te ontlasten. Indien je dit niet zeker weet en ligt je puppy al enige tijd in de benche, haal hem er dan uit en begeleidt hem naar de plaats waar hij/zij zijn behoeften doet, zonder dat je hem aandacht geeft.

Zorg dat je in het vervolg de tijd in de benche verkort om herhaling hiervan te voorkomen.

Blijft je de gedurende tijd doorgaan met deze benche training, dan zal je een uitgeruste pup als eind resultaat hebben!

Benche training is ook erg handig op het moment, dat je wilt gaan reizen of overnachten bij vrienden of familie. Honden houden van avonturen en nieuwe omgevingen. Door middel van deze bench training, kan je je hond veel makkelijker en sneller overal mee naar toe nemen, want hij heeft zijn rustplek altijd bij zich. Door deze benche zorgt je voor een goede structuur en je stelt ook regels.

Je kunt een puppy vergelijken met een kind. Een kind kent ook geen grenzen en een kind zal niet uit zichzelf naar bed gaan. Op een gegeven moment wordt hij oververmoeid en raakt hij sneller geïrriteerd, eigenlijk bent je nu al te laat. Dit kunt je ook herkennen in je puppy. Laat je puppy weten, dat er regels en grenzen zijn. Na het spelen dient hij in zijn benche uit te rusten, zodat hij niet oververmoeid raakt. Op deze manier laat je merken, dat je de baas bent en jij beslist hoelang het spelletje duurt en hoelang hij in zijn benche blijft.

 

 de benche training

Blijf je kalm, rustig en consequent tegenover je hondje, dan zal deze benche training voor succes zorgen.

 

< Vorige pagina                                             Volgende pagina >

Reacties zijn gesloten.