Vaccinatie van je pup

Vaccinatie van je pup

 

mamacorrigeert

Vaccinatie (inenten) van je pup is dat nu echt nodig? Ja, het is verstandig om je pup te laten inenten, dit om ziektes zoals parvo- en hondenziekte virussen te beschermen. De 1ste enting is al met 6 weken dan 9 weken en op 12 weken. Dan zijn ze volledig en langdurig tegen alle virale ziektes beschermd en kan je met je pup de omgeving gaan verkennen en ze kennis laten maken met de grasvelden en de honden uit je omgeving.

Dit wil niet zeggen dat ze dan al klaar zijn met de inentingen, er volgen er nog meer, hier onder een schema van de nodige inentingen.

 

vaccinatie van je pup

 

Als je op vakantie wilt en je neemt je puppy mee, dan zal die ook een inenting voor hondsdolheid moeten krijgen. Dit geldt voor als je naar het buitenland gaat. Check altijd even van tevoren bij je dierenarts welke inentingen je nodig heb.

Daarnaast heb je dan ook nog de inentingen voor de volwassen hond, dit zijn dan de herhalingen van de eerder gekregen inentingen. De vaccinaties dienen elk jaar herhaalt te worden om je hond tegen alle ziektes te beschermen. Ze krijgen vaak een cocktail met verschillende inenting stoffen tegelijk, zo hoeven ze maar een keer te prikken. De inentingen van herhaling staan ook hier van een schema.

 

Vaccinatie van je pup

 

verdere informatie vind je bij de dierenarts

 

< Vorige pagina                                             Volgende pagina >

Reacties zijn gesloten.