Karakter eigenschappen

Karakter eigenschappen van de Rottweiler

 

karakter eigenschappen van de rottweiler 

Het karakter van de Rottweiler is vredelievend en een aanhankelijk type. Ze zijn gek op hun gezin en vinden het heerlijk om contact te hebben met hun eigen mensen. Naar vreemden en andere dieren kunnen ze zich gereserveerd opstellen. Verwar dit niet met onzekerheid: deze hond is buitengewoon moedig en houdt zijn omgeving oplettend in de gaten.

Hij is rustig, evenwichtig en zal nooit zomaar uitvallen, echter moeten de zijnen beschermd worden, dan heb je een onverschrokken bewaker. 

Mits hij consequent is opgevoed en goed gesocialiseerd, is de Rottweiler goed met kinderen. Bedenk wel dat het een grote, lompe hond is, hiernaast wil hij ‘zijn’ kinderen soms ook beschermen tegen de plaag geesten van de buren. Laat kinderen nooit met een hond alleen: er bestaan altijd situaties die je niet kunt voorzien.

Hij is enorm werkwillig: hij vindt het dan ook heerlijk om te spelen en te rennen. Dit wordt echter ook geuit in een bovengemiddelde intelligentie en gehoorzaamheid: de Rottweiler was gewend orders te krijgen van de baas. Deze werden vervolgens perfect uitgevoerd, zonder dat de hond hier nog geheugen steuntjes voor nodig had. 

Alleen thuis blijven is dus, mits goed en rustig aangeleerd, doorgaans geen probleem.

Helaas zijn er door ontoereikend fok beleid in de afgelopen jaren honden ontstaan die agressie en angst problemen hebben ontwikkeld. Daarom heeft de rasvereniging een Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag-test verplicht gesteld voor iedere Rottweiler waar men mee wil fokken. 

Deze test wordt nog altijd aangepast en verbeterd door lopend onderzoek en is tegenwoordig één van de betere meet instrumenten voor gedragsevaluaties bij honden. Hierdoor is het aantal Rottweilers met gedragsproblemen al aardig geslonken: het ras gaat duidelijk weer de goede kant op.                                                                                                                                                                                    

KARAKTER VAN DE ROTTWEILER

Het karakter van de Rottweiler is temperamentvol, en een sterke en een goede waakhond, hij is trouw en gehoorzaam aan zijn baas. Hij zal zijn baas altijd beschermen, omdat hij van nature erg waaks en beschermend is.

Het waakse geaardheid ontwikkelt zich vanzelf wanneer de hond volwassen wordt, dat hoef je niet te stimuleren. Hij is onomkoopbaar en kent geen angst, hij blaft weinig. Hou er rekening mee dat het een dominante hond is. Dit is de mentaliteit van het hondenras (de Rottweiler).

 

Het persoonlijkheid van de Rottweiler is dat hij een intelligente hond is. Hij fixeert zich gemakkelijk op een persoon (dus hij is een eenpersoons hond, hou er rekening mee), hierdoor kan hij wel jaloers gedrag vertonen. Dit gedrag vertoont hij zeker als de baas zijn aandacht aan meerdere honden geeft.

 

karakter eigenschappen

 

Hij is een zelfbewuste, eerlijke, alert, goedaardig, zelfverzekerd, waaks, ongevoelig voor pijn, laat zich niet intimideren, een evenwichtige hond.

Een Rottweiler met persoonlijkheid dus.

Binnen zijn ze vrij rustig maar eens buiten worden ze onvermoeibare werkers. 

De Rottweiler geeft veel aandacht aan zijn territorium, hij voelt niet veel om op eigen beentje zijn omgeving te gaan verkennen. Hierdoor kun je hem ook gemakkelijk zonder lijn laten loslopen. 

 

rottweiler naast boom

 

< Vorige pagina                                             Volgende pagina >

Reacties zijn gesloten.