Uitvallen van je hond!

Uitvallen van je hond

Onze Storm is de laatste tijd buiten erg onrustig en valt uit naar andere honden.
Hier zijn we druk mee bezig om dit af te leren en het te corrigeren.
Als er in de verte een andere hond aankomt dan beginnen we al met corrigeren en hem af te leiden met een speeltje.
Soms gaat dit goed en dan belonen we hem door hem met het speeltje te laten spelen of om heel uitbundig te reageren “goed zo jongen”.
Als hij niet goed presteert dan moet hij af blijven liggen, totdat hij het commando volg weer krijgt en volgen, en geen beloning uiteraard.
Ben benieuwd naar jullie verhalen, of tips die jouw goed hebben geholpen.

Bladwijzer de permalink.

5 Responses to Uitvallen van je hond!

 1. kyass zeggen:

  hi, ik ben erik en ik heb inmiddels mn 3e rottweiler. en je wil niet weten hoe trots ik op ze ben! maar als ik je wat tips mag geven wat bij mij goed werkt…
  je zegt dat je al van ver begint af te leiden als je een hond ziet aankomen…maar het feit op zich dat er een hond aankomt verandert niks voor jullie (thats part of the walk) en hoort er gewoon bij. probeer dus zelf te doen alsof er ook niks gebeurd. Hij mag wel kijken maar moet wel gewoon doorlopen. De kans dat hij alsnog “uitvalt” int begin is redelijk groot en hij zal op zn achterpoten gaan staan…maar juist dat is het moment om het gedrag te veranderen. Wanneer je dan gewoon doorloopt en de ketting hoog boven hem houdt, neemt dat heel snel af. Hij moet leren dat jij bepaalt. je mag em ook best ff een por geven in zn zij(niet zn kop) wanneer hij zich misdraagt en het niet aan ziet komen (honden communiceren onderling ook door aanraking). het gaat erom dat je zn focus vermindert. Jij bent namelijk de baas en hebt besloten dat jullie doorlopen. Dat moet ie eerst leren. maar je moet er uiteindelijk naar toe willen dat je hond alle andere dieren accepteert omdat jij hem de kans geeft ze te ontmoeten! .geef hem de kans het goed te doen en hij zal je verrassen! Mijn lieve schat loopt altijd los en houdt van alles en iedereen,ze ligt zelfs los bij de dierenarts in de wachtruimte. omdat ik haar de kans geef…

  En maak het niet te moeilijk, als ie volgt is dat goed…alles daarvoor is allang vergeten.

  verder probeer ik zo weinig mogelijk geluid te gebruiken, dat zorgt voor opwinding (dat doet zn moeder ook niet) energie en lichaamstaal werken veel beter

  Maar de beste tip van allemaal : kijk en begrijp de Dog Whisperer!

  • admin zeggen:

   Hoi Erik,

   Bedankt voor je reactie en tips.
   Wij hebben ook veel naar de dog whisperer gekeken en gelezen, en inderdaad lichaamstaal zegt meer dan woorden. Hij gaat het ook wel steeds beter doen, alleen til ik niet zomaar ruim 55 kilo op. We proberen indd zo min mogelijk te zeggen en hem de ruimte te geven om het goed te doen, er gewoon langs lopen, vele mensen ontwijken ons en lopen naar de overkant of tillen hun hondje op als ze ons zien, echt om je dood te lachen, hoe ontwikkel ik angst bij mijn hond!

 2. kyass zeggen:

  haha ja dat ken ik…1 van mn favorieten is om dan te zeggen : ze heeft net al eten gehad!! goeie ijsbreker om alsnog je hond kennis te laten maken! Het leuke is wel dat zodra mensen inzien dat je rottweiler echt niks doet, ze het allemaal ineens een hele mooie lieve hond vinden…vooroordelen. Maar zo te lezen gaat het goed toch…zie het als uitdaging uit te vinden wat werkt voor jouw hond en je krijgt er een lieve rustige zelfverzekerde onderdanige robuuste onverzadigbare knuffelbeer met een hart van goud voor terug!

  • admin zeggen:

   Hey Erik
   Hij gaat het gelukkig steeds beter doen, maar blijft toch nog steeds uitvallen. Heb jij alleen maar teefjes gehad of ook wel eens een reu? Volgens mij reageren de teven minder fel als de reuen?
   Hij is thuis echt ontzettend lief en ondeugend en eigenlijk een grote goedzak. Buiten blijft dit gewoon minder. Maar we houden vol en ook dat gaat goedkomen.

   • kyass zeggen:

    mijn eerste 2 waren reuen, nu heb ik een teefje.
    maar misschien een goede tip is de positie van de riem om zn nek. helemaal bovenin maakt een wereld van verschil in volgzaamheid. (doe ik zelf als ik wil dat ze me even strakker volgt ivm verkeer oid) maar voor training werkt het wel goed.

Geef een reactie