Verzorging

 

DE VERZORGING VAN JE ROTTWEILER

 

rottweiler pup buiten

 

De verzorging van je Rottweilers heeft te maken met wat hij allemaal nodig heeft zoals eten en drinken. Maar ook zijn tanden moet je poetsen en zijn vacht moet verzorgt worden, denk aan borstelen en kammen.

Maar ook de voeding van je Rottweiler heeft een grote invloed op de vacht, zodat deze mooi glimt.

Een enkele keer zal ook zijn nagels geknipt moeten worden wat je zelf kan doen of je gaat naar een trimsalon/dierenarts. De oren moeten schoongemaakt of de haren moeten eruit geplukt worden.

Net zoals je jezelf verzorgt, zo moet je ook je Rottweiler verzorgen.

Er zijn wel allemaal speciale producten voor de verzorging van je Rottweiler nodig. Je kunt zijn nagels niet met de schaar knippen of met je eigen nagelknipper, voor zijn nagels zijn er handige hondennagelknippers, er is ook een hondennagelvijl.

 

verzorging rottweiler

 

Hetzelfde geldt ook voor shampoo, neem niet die van jezelf maar koop een fles die geschikt is voor je Rottweiler zijn vacht.

En dan hebben we ook nog het tandenpoetsen, er zijn speciale tandenborstels voor het gebit van de hond.

Zo is er ook een tandpasta(die smaak naar bv lever), neem dus geen sensodyne of aquafresh dat is niet goed voor je hond.

Wat ook met de verzorging van je hond te maken heeft is het geven van pipetten tegen vlooien,luizen en teken.

Mocht het zo zijn dat ze vlooien hebben dan kan je ze ook wassen met vlooienshampoo. En dan natuurlijk ook nog de wormen, hiervoor gebruik je de ontwormingstabletten.

Bij teken is er een handig apparaatje, klein en handig in gebruik en makkelijk mee te nemen. De teken moeten binnen 24 uur verwijderd worden.

Zorg dus dat als je er altijd een bij je hebt als je gaat wandelen in het bos of op vakantie gaat.

 

verzorging

 

Volgende pagina >

Reacties zijn gesloten.