De Gezondheids-kwaaltjes

DE GEZONDHEIDS-KWAALTJES

 

           rottweiler-rent-achter-bal-aan                  rottweiler-gaat-helemaal-los                rottweiler-staat-op-achterpoten                                                                         

De gezondheids-kwaaltjes  van de Rottweiler zijn helaas vrij bekent. Ze zijn door hun ruime borstkas gevoelig voor een maagtorsie (draaiing van de maag), wanneer ze vlak na het eten te actief zijn. Rennen, springen en wild spelen,(waarschuw je kinderen hier ook voor) in de twee uur na de maaltijd is dan ook sterk af te raden. Een maagtorsie moet héél snel behandeld worden, anders bestaat er grote kans dat de hond het niet overleefd. 

Hiernaast is hij gevoelig voor elleboog/heupdysplasie, een aandoening waarbij de onderdelen in het gewricht niet goed op elkaar aansluiten. Daardoor er heel snel slijtage plaatsvinden, wat veel pijn veroorzaakt. Dit is een van de grootste gezondheids-kwaaltjes van de Rottweiler is. Deze aandoening is ook voor een groot deel erfelijk.

Maar bij de ontwikkeling spelen gewicht en belasting van de gewrichten door beweging een grote rol. Rottweilers hebben de neiging tot overgewicht, wat voor verergering van de gewrichtsklachten zorgt. Overleg dus met een professional of dierenarts over een geschikt dieet voor je Rottweiler. Laat het niet zover komen dat hij/zij te zwaar word, voorkomen is beter dan genezen. Let ook op wat je aan snoepjes (voor met kleine kinderen in huis) en hondenkoekjes aan hem/haar geeft. 

Ook aangeboren hartafwijkingen zoals Aortastenose (vernauwing van de lichaamsslagader) is een van de gezondheids-kwaaltjes van de Rottweiler.

 

gezondheids kwaaltjes

KANKER BIJ HONDEN

Kanker is de meest voorkomende ziekte bij honden. 50% van alle (op hogere leeftijd)honden krijgt kanker, dit wijzen statistieken uit. Hou je hond daarom goed in de gaten en ga naar de dierenarts als je een van de symptomen van kanker bij je hond ontdekt. Bij een tijdige diagnose is er een betere kans op herstel. Dit zijn de meest voorkomende symptomen:

-Snel groeiende knobbeltjes of zwellingen, die niet vanzelf verdwijnen moeten niet genegeerd worden.

-Gewicht verlies zonder duidelijke verklaring, als je merkt dat je viervoeter heel snel vermagerd ook al geef je hem voldoende voeding.

-Plotseling zwak of blijvende kreupelheid, als je hond moeite heeft met de eenvoudige activiteiten zoals opstaan, wandelen in het huis.

-Hoesten en ademhalingsproblemen, als je hond langdurig hoest en of bloed op hoest.

-Braken en aanhoudende diaree, als dit langer dan een paar dagen duurt, raad pleeg dan je dierenarts.

-Verminderde eetlust, als je hond alles negeert wat je hem ook aanbied, raad pleeg dan je dierenarts.

-Ontstekingen of wondjes die niet genezen, door de kanker is het immuunsysteem en weerstand aangetast.

-Vermoeidheid en depressie, je altijd vrolijk spelende hond wilt niets liever dan alleen maar liggen en slapen en wilt totaal niet naar buiten.

Dit zijn allemaal redenen om aan de bel te trekken en uw dierenarts te raad plegen.

Dit is maar een hoeveelheid aan de gezondheids-kwaaltjes die er zijn, voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met uw dierenhuisarts. Daar krijgt u meer informatie over de gezondheids-kwaaltjes van uw Rottweiler.

 

de gezondheids-kwaaltjes

 

< Vorige pagina                                             Volgende pagina >

 

Reacties zijn gesloten.