Dierenarts

DE DIERENARTS

 

dierenarts-rottweilers

 

Als je Rottweiler ziek is ga je daarmee naar de dierenarts, maar wat is een dierenarts? Een dierenarts is een arts maar dan alleen speciaal voor dieren. De dierenarts onderzoekt de dieren om de aard van de ziekte, afwijking of verwondingen te bepalen. Ook geef de dierenarts medicatie of schrijft ze deze je voor. Ze kunnen ook botten terug zetten, wonden verzorgen, verbinden, chirurgische ingrepen uitvoeren zoals sterilisatie of een euthanasie. Ze kunnen ook bloed afnemen bij uw hond en het testen om zo te kunnen zien of er iets niet goed is. Als het nodig mocht zijn kan de dieren arts ook rontge foto,s maken als ze denken dat er spraken is van een botbreuk of scheurtje. Zelfs van de heupen en de rug of een steentje in de blaas.

De vaccinaties worden ook bij de dierenarts gedaan waarbij ze gelijk een routine onderzoek doen bij je hond of deze helemaal gezond is. Ze kunnen je ook advies geven over gezondheidsmaatregelen of een voedingsschema voor je opstellen.

Bij de dierenarts heb je veel verschillende kamers. De wachtkamer: Hier wacht je tot je aan de beurt bent. De balie bevindt zich vaak in de zelfde ruimte. Je kunt er afrekenen, medicijnen halen en meestal verkopen ze er ook voer. De spreekkamer: Dit is waar je Hond behandelt word en kan je aan de dierenarts vertellen wat er aan de hand is. De dierenarts onderzoekt je hond dan en stelt een diagnose. Laboratorium: Daar doen ze de extra onderzoeken. Door een beetje bloed of urine van het dier onder een microscoop te leggen. De operatiekamer: Hier worden de dieren geopereerd en de kamer is heel schoon en steriel. Opnamekamer: Dit is de kamer waar dieren verblijven als ze opgenomen worden en weer bij kunnen komen van de operatie.

Ook is het verstandig om uw hond te laten vaccineren tegen diverse ziektes. Pups moeten tenminste worden gevaccineerd op 6, 9 en 12 weken volwassen honden 1 keer per jaar. Wanneer u uw hond wilt meenemen naar het buitenland gelden er per land soms verschillende normen, ook als uw hond naar een pension gaat. Soms moet een bijzondere vaccinatie enkele weken voor uw vakantie of verblijf in een pension worden gegeven. Om teleurstellingen te voorkomen: laat u tijdig infomeren.

 

       dierenarts           dierenarts

 

 

ONTWORMEN

Waarom moet ik ontwormen? Er zij 2 redenen om je hond te ontwormen. Ten eerste is een worminfectie niet goed voor de gezondheid van je hond. Ze kunnen diarree, vermageren,jeuk aan de anus, een doffe vacht, problemen in de organen en oog problemen.

Ten tweede vanwege kleine kinderen, zij spelen vaak in zandbakken en in speeltuinen(eten zand)en zo lopen ze dus kans om met de wormeieren in aanraking te komen. Hoe komt je hond er dan aan, je hond eet de ontlasting van andere dieren die weer besmet zijn met de wormbesmetting, zelfs als je hond kan je ook wormeitjes meenemen aan je schoenzolen. En ook als de hond kadavers of rauw vlees eet kunnen ze een worm besmetting krijgen.

Wanneer moet je beginnen met ontwormen en hoe vaak?

De ontworming begint al bij de fokker , die zal de eerste ontworming doen. Daarna (als jij de pup mee naar huis neemt )zal jij de verdere behandeling van de ontwormingskuur moeten voortzetten. Ze krijgen de ontworming met : 2 weken 4 weken 6 weken 8 weken 12 weken 4 maanden 5 maanden 6 maanden 9 maanden en met een jaar, daarna 4 maal per jaar.

 

TEKEN

 

Teken zijn vervelende beesten en moeten binnen 24 uur verwijderd worden, de teek brengt n.l ziektes over zoals lyme disease, autochone ehrlichiose en autochone babesiose. Controleer daarom je hond dagelijks en zeker als je naar een bosrijke omgeving bent geweest.

Waar kunnen de teken zitten? Voornamelijk in de nek,oren, kop en poten, maar dat houd niet in dat ze niet ook ergens anders op het lichaam van uw hond zitten. Controleer daarom het hele lijf.

Hoe moet ik ze verwijderen? Je kunt ze heel makkelijk verwijderen met een speciaal tangetje of haakje. Gebruik nooit alcohol of spiritus om de teek te verwijderen, de teek kan dan gaan overgeven en dan komt de ziekte makende stof juist in het lijf van uw hond. Gebruik preventieve middelen om het te voorkomen zoals een tekenband op met de pipetten.

                    dierearts

 

< Vorige pagina                                             Volgende pagina >                                       

Reacties zijn gesloten.