Gewicht en verhoudingen van de rottweiler

HET GEWICHT VAN DE ROTTWEILER

        Rottweiler zittend in het gras             zittende Rottweiler      

 

Gewicht van de Rottweilers zijn verschillend zowel voor de reu als de teef , Een rottweiler wordt gemiddeld 8 tot 11 jaar oud.

Het gewicht van de Teef: 35–48 kg, en van de Reu: 50–60 kg            

De schouderhoogte van de Teef: 56–63 cm, De schouder hoogte van de Reu: 61–69 cm

Het is daarom ook erg belangrijk dat je de voeding van je hond in de gaten houd, je wilt niet dan je hond overgewicht krijgt en nog veel zwaarder word. Naast de juiste voeding geef je ook de nodige beweging zoals een flinke wandeling, even lekker laten zwemmen, of je laat hem even lekker rennen en dollen. Het gewicht kan je ook op pijl houden door met je Rottweiler te gaan trainen, de training(voor beginners)is eenmaal per week,zelf train je dan wat er op de training is geleerd dan ook weer elke dag met je hond, zo is je hond elke dag even lekker bezig. Dit houd ook het gewicht van je hond op pijl. Het uiterlijk van de Rottweiler is voor de reu en de teef het zelfde.

De hals is kort en breed, en is sterk gespierd, zijn borst is ruim, diep en breed ontwikkeld. De rug is recht en sterk, de achterhand is sterk en gespierd. Zijn hoofd is middelmatig lang, met een brede schedel tussen de oren met een goede stop op zijn neus, een niet te lange neusrug, zijn wangen zijn ook zwaar gespierd zonder uit te steken.De huid op zijn hoofd ligt overal even strak, maar als hij zijn aandacht ergens op vestigt ontstaan er rimpels.De oren zijn klein en driehoekig en staan zover mogelijk van elkaar af, hoog aangezet en hangen naar voren.De ogen zijn middelmatig groot, donkerbruin en hebben een trouwhartige, goedmoedige en zelfbewuste vriendelijke uitdrukking. 
 
 
 
gewicht en verhoudingen
 
 
 
 1. Head - Hoofd
 2. Eyes – Ogen
 3. Muzzle - Snuit
 4. Mouth – Mond                                                                                          
 5. Shoulder – Schouder
 6. Brisket – Borst
 7. Fore legs – Voorpoten
 8. Pastern – poot transponder(enkelband)
 9. Ears – Oren
 10. Neck – Nek
 11. Ribs – Ribben
 12. Back – Rug
 13. Coat – Vacht
 14. Croup – Kruisbeen
 15. Stifle - Knie gewricht
 16. Feet – Voet
 17. Tail – Staart
 18. Thigh – Heup
 19. Hock – Sprong gewricht

 

< Vorige pagina                                             Volgende pagina >

Reacties zijn gesloten.