De Rottweiler Vachtverzorging

 DE ROTTWEILER VACHTVERZORGING

 

rottweiler

 

De Rottweiler vachtverzorging is minimaal. Wekelijks even door borstelen of even kammen dat is voldoende voor je Rottweiler. In de rui periode wat 2 maal per jaar voor komt, is het aan te raden om hem dagelijks te borstelen. Een Rottweiler borstel je stevig door, zowel met als tegen de haargroeirichting in. Totdat er geen losse haren meer vanaf komen. Daarna pak je de kam om met de haargroeirichting mee de laatste losse haren uit de vacht te verwijderen. Dat is eigenlijk de vachtverzorging van je hond die hij nodig heeft.

We raden je aan om het met een rubberen borstel te doen, dit is beter voor de vacht en dan blijft zijn vacht mooi glanzen. Maar er zijn heel veel soorten en maten borstels en kammen om je hond mee te borstelen.Een borstel/kam die je voor de vachtverzorging van je hond nodig hebt verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak, waar je zelf een keuze kan maken, wat voor jouw het beste werkt/in de hand ligt.

 

 

 

HET BADDEREN VAN JE ROTTWEILER

 

 de rottweiler vachtverzorging

 

Normaliter hoef je de Rottweiler niet te wassen, tenzij de hond ergens in heeft liggen rollen, dan heeft hij wel een vachtverzorging nodig. Een hond heeft bijna geen zweetklieren op zijn lichaam, het karakteristieke hijgen van de hond is hoe een hond zweet. Als je de hond wél wast en je gebruikt te veel shampoo dan haal je het haar vet weg. Hierdoor is de vacht en de huid minder goed beschermt tegen vuil en de elementen. Het vuil kun je weg borstelen zodra het is opgedroogd of uit de vacht spoelen met schoon water. Gebruik altijd een shampoo geschikt voor honden (hondenshampoo) en zorg er altijd voor dat er geen zeep in de oren komt van de Rottweiler. Ook hier is de vachtverzorging van je hond minimaal.

 

 de rottweiler vachtverzorging

 

VLOOIEN

 

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die veel overlast zorgen bij dieren. Niet alleen honden en katten zijn gevoelig voor vlooien. Ook de mens, kan het slachtoffer worden van de vlo. Er zijn 2 soorten vlooien die bij huisdieren voor komen de hondenvlo en de kattenvlo . Vreemd genoeg is de kattenvlo ook bij de hond de meest voorkomende  vlo. Voordat een vrouwtjes vlo eitjes kan leggen moet zij eerst een bloed maaltijd gehad hebben. Vervolgens legt zij enige tientallen eitjes in de vacht. Deze rollen uit de vacht en komen in uw huis terecht. Na 2-4 dagen komen uit de eitjes larven. De larven zijn een paar mm. zo dik als een haar. Zij verstoppen zich op donkere plekjes en na 2-3 weken verpoppen de larven zich. Deze poppen kunnen tot wel 1½ jaar in leven blijven en zijn bestand tegen een hoop invloeden van buitenaf. Deze hele cyclus neemt gemiddeld zo'n 6 weken in beslag.

 

Waarom vlooien bestrijden?

 

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om vlooien bij uw huisdier te bestrijden: Jeuk, Vlooien veroorzaken behoorlijk veel overlast bij de hond. Hun beten zijn pijnlijk en je ziet een hond ook vaak opspringen als hij gebeten wordt. De vlo spuit met de beet een klein beetje speeksel in de huid om te zorgen dat het bloed niet stolt. Dit geeft jeuk en irritatie waardoor de hond gaat krabben en bijten.

Wormen,Vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen. Als je hond een besmette vlo opeet kan daaruit een volwassen lintworm ontstaan. Ook kinderen kunnen zich op deze manier met een lintworm besmetten.

Vlooienallergie Sommige dieren zijn gevoelig voor het speeksel van de vlo. Na een aantal beten wordt een bepaalde grens overschreden waardoor een allergische reactie optreedt. Ook oudere beten worden dan geactiveerd waardoor het dier enorm veel jeuk krijgt. Ze krabben en bijten zichzelf tot bloedens toe.

Neem voor de bestrijding van vlooien een vlooienmiddel dat zo breed mogelijk werkt. Vlooien kun je het beste bestrijden door zoveel mogelijk stadia in de vlooien cyclus aan te pakken.

Selamectine (Advantix) is een breed werkend en veilig vlooienmiddel. Het is een effectief middel tegen vlooien, naast het doden van de volwassen vlooien bezit het ook de grootste omgevingswerking. Vanwege deze brede werking is het ook geschikt voor honden die last hebben van een vlooienallergie.

Het is daarbij een dermate veilig vlooienmiddel dat het zonder problemen bij jonge dieren( pups )gebruikt mag worden. Met 1 pipet is uw hond beschermd tegen vlooien en gelijk ontwormd tegen spoelwormen.

Er zijn ook diverse spray's voor in huis die de volwassen vlooien en de larven kunnen doden. Als u een spray voor in huis gebruikt, neem dan de een spray die  volwassen vlooien en larven tegelijk aanpakt.

 

< Vorige pagina                                             Volgende pagina >

 

 

 

Reacties zijn gesloten.