Vakantie

VAKANTIE

pup rottweiler

 

Vakantie Heerlijk het is weer zover! Waar gaan we heen op vakantie?, blijven we in Nederland of gaan we naar het buitenland?

Gaan we met de auto of gaan we met het vliegtuig?

 

Hoelang zullen we op gaan, 7, 10, 14 dagen of zelfs wat langer?

Oh ja wat doen we met de Hond?

Als je dus besloten heb om een hond te nemen dan zal je er ook over na moeten gaan denken wat je met je hond doet als je op vakantie gaat.

Je hoort heel vaak dat er mensen zijn die een hondje nemen en als het dan vakantietijd is, word het aan een boom gezet en achter gelaten.

Dit is dus NIET de bedoeling als je een hond neemt.

Bedenk dus goed hoe je dit wilt gaan aanpakken voor dat je een hond aanschaft. Kijk vooruit en Stel jezelf deze vragen :

  • Heb ik een vriend/familie lid die voor mijn hond kan zorgen als ik op vakantie ga.
  • Neem ik mijn hond mee als ik op vakantie ga.
  • Zoek ik een goeie kennel waar mijn hond kan logeren als ik op vakantie ga.

Bedenk ook wat er bij komt kijken als je je hond mee wilt nemen, niet alle rassen mogen mee naar het buitenland. Alle landen hebben weer andere regels over het toelaten van een hond, ga dit vooraf altijd even na. Wat er verplicht is en welke rassen er niet in mogen. Dit voorkomt teleurstelling bij aankomt.

Ze moeten ook alle nodige inentingen hebben(dit geld ook voor de dieren kennels),en niet alle campings of bungalow parken zijn hond vriendelijk. Hou daar dus ook rekening mee als je iets gaat  boeken,kijk of er diervriendelijk bij staat.

Bij het zoeken naar een kennel is het verstandig om eerst een afspraak te maken en er even een kijkje te gaan nemen. Is deze kennel geschikt voor jouw hond, ziet het er allemaal fris en netjes uit. Hoe gaan zij met honden om en hoe zijn de honden verblijven/hokken, mogen ze ook vrij lopen e.t.c. Is de datum dat jij op weg wilt gaan nog wel vrij?

En als je dat allemaal hebt uitgezocht en je de keuze hebt gemaakt, en je weet alles wat je moet doen, dan kan je gaan relaxen, je vakantie boeken en gaan genieten op je vakantie adres.

 

rottweiler op vakantie   vakantie   liggende rottweiler op vakantie

 

 < Vorige pagina                                          

Reacties zijn gesloten.